Yks' pyöräilijä

Eli opetus≫

Tablettikokeet

| 2 Comments

Miten järjestän kokeen tabletilla? Jos tabletteja käytetään opetuksessa, eli integroidaan tabu koko tuntiin, sen pitää olla myös kokeessa sallittu. Niitä asioita treenataan, joita tarvitaan kokeessa. Sen perusteella netti olisi sallittu.

 

Netti on käytössä. Koko internetissä oleva tavara on käytettävissä Wikipediasta Googleen Facebookin kautta, mutta myös kaverien chat. Varsinkin kokeessa chat mahdollistaa keskustelun, yhteistyön kavereiden kanssa. Pitäisikö yhteistyö kieltää? Sitä ei käytännössä pysty kontrolloimaan, paitsi vertailemalla vastauksia. On olemassa menetelmiä, joilla voi verrata vastauksien eroja, kuten diff-käskyllä; jokin normi vain. Niistä lisää myöhemmin.

 

Matematiikassa, jossa vastaukset ovat hyvin lyhyitä ja usein on vain lähes yksi kohtuullisen järkevä ratkaisumalli, vertaileminen on erittäin vaikeata. Puhumattakaan kielten aukkotehtävistä. Kielten kokeissa sanakirjat tuottavat oman ongelmansa.

 

Pitääkö jokaisella oppilaalla olla oma uniikki kokeensa? Aika paljon vaadittu opettajalta.

 

Oppilaiden kannattaisi miettiä koestrategia uusiksi. Jakaa etukäteen tehtävänumerot tai -tyypit, joihin kukin vastaisi ja jakaisivat vastauksensa toisille. Oli sitten plagioinnin estävää menetelmää tai ei.

 

Olisiko sallittua kysyä vastausta joltain foorumilta? Olisiko sallittua kysyä vastausta vaikka toiselta samaan aineen opettajalta tai muulta (tutulta) alan ammattilaiselta?

 

Netti ei ole käytössä. Kirja voi olla valokuvattu tabletin muistiin. Siellä voi olla myös aiheeseen liittyvät Wikipedia-sivustot. Kaikki vihkotekstit; paitsi että vihko yritetään joka tapauksessa siirtää tablettiin.

Jollain voi olla 3G-yhteys, jonka jakaa kaikille. Sen voi valvoja huomata ja estää pakkotoimilla. Voiko yksittäistä 3G-yhteyttä huomata?

 

 

2 Comments

  1. Pingback: iPad lukiossa | Markun jutut

Leave a Reply

Required fields are marked *.


css.php