Yks' pyöräilijä

Eli opetus≫

Juosten halki Viron II: Kalmeoja — Aegviidu

| 0 comments

Reitti oli muuttunut Viru Rapan jälkeen. Se oli mainittu joka paikassa, mutta pääsi tietenkin unohtumaan. Muutaman kilometrin lisäys ei ollut paha, vaikka hetkeen en ollut juostu.

Isoresoluutioinen kartta. Klikkaamalla pääset 9MB:n tiedostoon. Alkuperäinen pdf-tiedosto löytyy osoitteesta https://media.voog.com/0000/0030/9870/files/Aegviidu_Korvemaa.pdf

Matkataulukko:

Kalmeoja campfire site – Tallinn-Narva road 4
Tallinn-Narva road – Järvi Pikkjärve campsite 5,7
Kalmeoja campfire site – Järvi Pikkjärve campsite 9,8
Järvi Pikkjärve campsite – Järvi Pärnjärve campsite 0.6
Järvi Pikkjärve campsite – Paukjärve campsite 4,2
Paukjärve campsite – Jussi campsite 3,8
Jussi campsite – Aegviidu Nature Centre 18,1
Aegviidu Nature Centre – Nikerjärve campsite 2,2
Nikerjärve campsite – Mägede campfire site 7
Mägede campfire site – Kalajärve campfire site 7,8

Kalmeoja — Järvi Pikkjärve, 9,8 km+

Järve Pikkjärve Google Mapssissa, jotta kuski löytää perille.

Reitti oli muuttunut Viru Raban jälkeen.

Viru Raba on hieno paikka. Sunnuntaina 22.12. 2019 oli vuoden lyhin päivä, talvipäivän seisaus. Helsingissä päivän pituus on 5 tuntia, 49 minuuttia ja 4 sekuntia. Tallinnassa hieman enempi. Ei se haittaa, edes virolaisia. Suolla oli porukkaa. Mutta mikäs siellä, pitkospuilla mennessä mahtavien suojärvien keskellä. Hieno paikka.

Suon keskellä on lintutorni, jonne on (lähes) esteetön pääsy. Torni ei kovin korkea ole, mutta suolla ei mitään muutakaan korkeata löydy, joten hienosti puiden yläpuolella ollaan.

Kerrankin, ei eksytty, mutta reitti oli muuttunut. Pari kilometriä Narva-maantien reunaa ei ollut mitään mukavinta luontokokemusta, varsinkaan kun vinossa ojanpientareella juostessa olisi pitänyt tasapainon vuoksi juosta myös takaisin. Tiellä (me olimme kaukana ojan pientareella, melkein metsässä) vastaan tuli myös rinkkaretkeilijä.

Klikkaa suurempiresoluutioiseen versioon (jos linkki toimii, menee RMK:n sivuille).
Muista nyt tulostaa kartta ennen lähtöä.

Järvi Pikkjärven retkeilyalue on hieno. Liukkaat olivat Rapan pitkospuut, ja valtatien eteläpuolen autotie oli ihan juostavassa kunnossa. Tikka päätään puuhun nakkasi, kun ohi juoksimme.

Järvi Pikkjärve — Jussi, 8,6 km

Jussin leiripaikka sekä gmaps:ssa. Autolla pääsee toisesta toiseen, ainakin Google Mapsin mukaan. Jussin ympärillä menee polku.

Jussin luontopolku. Kartta osoitteessa https://media.voog.com/0000/0030/9870/files/A5%20Jussi%20loodusrada.pdf
ja se löytyi Jussin retkeilyalueelta.

Järve Pikkjärve — Jussi -reittikarttaa ei oikein hyvänä löytynyt, mutta ilman reittiä pdf-muotoisena kyllä. Jussi on kohdassa 10, juostaan taas suon yli ja melkein ollaan perillä. Jussissa voi vähän kierrellä. Siellä on luontopolkua.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


css.php