Yks' pyöräilijä

Eli opetus≫

Hakokonetehtäviä

| 0 comments

Kulttuuri

 1. Eräs 1900-luvun kuuluisin kuva on otettu La Coubren muistotilaisuudessa. Mitä alkuperäisessä kuvan vasemmassa alakulmassa luki?
 2. Lomamatkalta kotiin palattuasi sinulla oli rahaa 150 Etelä-Afrikan randia, 250 Kuwaitin dinaria ja 200 japanin jeniä, niin kuinka monta Yhdysvaltain dollaria sinulla on?
 3. Reittini, jota tuhannet kävelevät katedraalini kunniaksi Galician sydänmailla, on merkitty simpukoiden (kampasimpukoiden) kuorilla. Ketä minä olen?
 4. Yhdysvaltain armeijan osastolla, jonka motto on”Semper Paratus”, on harjoittelupaikka pohjoisessa Kaliforniassa. Kuinka monta sotilasta siellä harjoittelee vuosittain?
 5. Yhtä maata lukuunottamatta kaikkien maiden liput ovat samankaltaisia. Minkä maan lippu poikeeaa muista?

Historia

 1. Kuningas Henry VIII:n toinen vaimo kuulemma kirosi maan, jolla hän seisoi, kun hänet teloitettiin. Mitä hänellä on todennäköisesti kainalossaan?
 2. Ensimmäinen presidentti joka syntyi Amerikan kansalaisena oppi englannin toisena kielenä. Mikä oli hänen äidinkielensä?
 3. Taisteliko Titus Cornelius kuningas Yrjö III vastaan?
 4. Maailmanympärysmatkallaan 1519–1522 tämä tutkimusmatkailija kulutti enemmän rahaa tähän nesteeseen kuin aseisiin. Mitä se oli?
 5. Huhtikuussa 1896 ammuin kuoliaaksi miehen. Kahdeksan kuukautta aiemmin tämä mies ampui miehen, jonka 17 vuotta aiemmin mainittiin tappaneen 42 miestä. Ketä ammuin?

Maantiede

 1. Kuinka pitkä on rajajoki kahden maan välissä, joka ennen tunnettiin hamangian kulttuurin alueena
 2. Kun matkustat manner-Euroopasta maahan, jossa on kaksi kertaa niin monta lammasta kuin on ihmisiä, niin mihin kaupunkiin mitä todennäköisimmin rantaudut?
 3. Tutkimusmatkailijat Kushirosta, Pevekistä ja Namsosta saapuivat Pohjoisnavalle eri aikoihin. Heidän kellot näyttivät 11.42, 12.17 ja 03.00 (samassa järjestyksessä). Mistä tullut joukkue oli ensimmäinen?
 4. Mikä akustinen soitin keksittiin saarivaltiossa, joka on lähellä Etelä-Amerikan rannikkoa?
 5. Kun seisoit “High One”:n varjossa ja olit “Big five”:n näköalapaikalla, mitä olit katsomassa?

Tiede

 1.  Tämä säteily tunnetaan ruokaa lämmittävästä vaiktuksesta, mutta se on todiste Georges Lemaïtre’n teorian kokeellinen tuki. Mikä on tämä  tähtitieteellinen todistus?
 2. El Dorado on lähellä kuuluisaa vuorta, joka ei ole Maassa. Minä vuonna se valokuvattiin?
 3. Mikä antaa tälle painavimmalle luuttomalle eläimelle sen lievästi keltaisen sävyn?
 4. Yksinäisen Yrjön mahdollisuudet päästä isäksi kasvoivat hurjasti, kun kaksi leidiä muuttivat sinne. Mistä he tulivat?
 5. Mikä eläin elää Yangtse-joessa ja sitä esittää sen oma harvinainen Xingyiquan-muoto?

Leave a Reply

Required fields are marked *.


css.php